viernes, 22 de marzo de 2013

Construint les quadernes

Els inicis de tota construcció d'un caiac de fusta és  la part mes important, al meu paré.
Si tenim un error en la forma de l'estructura en l'eix principal o qualsevol quaderna, anirem arrosegant aquest error fins al final de la construcció.
Val la pena de tenir paciencia i parar atenció a totes les plantilles i peces que s'han d'elavorar per tal d'assegurar l'éxit del projecte.
Recopil·lació de la informació
Després de neixer la idea del projecte que vull fer. Comença el procés més important, és la recopil·lació de la informació, recomano la web de guillemot, una web molt dinàmica on pots fer comparatives de diferents caiacs de fusta i de diferents tipus, de tires ,Stich and Glue o hibrid. També pots veure la capacitat de rendiment de cadascún. A la web hi han imatges, videos i opinions d'altres constructors que també  van decidir cosntruir un caiac de fusta.
Hi han diferents llibres on pots tenir més detalls de  com contruir un caiac, jo vaig fer servir The stip-built Sea Kayak de l'autor Nick Schade.
Fonamental cenyir-se als planols
Sapiguer interpretar usns planols és fonamental per aquesta tasca, Aquests seràn la guia i et permetràn poder   planificar la feina i distribuir-la per etàpes.
Si l'estructura inicial la fem tal com indiquen els planols crec que tindrem possibilitat d'éxit en el projecte.

La importancia de les quadernes
Quadernes preparades per instal·lar
Muntatge de les quadernes a la viga central 

Alineant les quadernes 



Estructura enllestida per el següent pas... treballar el cedre.

El meu gran amic Esteban, sense ell res de tot això no seria possible. 

1 comentario:

Dani dijo...

però la viga central després es treu o es talla no? per la part on entres tu almenys? osti osti ho veig molt complicat, te molt de mèrit eh !